Posjeti Jasku!

Besplatan stručni razgled grada povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 2017.

Besplatan stručni razgled grada povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 2017.

21. veljače obilježava se Međunarodni dan turističkih vodiča! Službeno obilježavanje započelo je davne 1990.g. na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča.

Kako bi podržala obilježavanje ovog dana,  Turistička zajednica grada Jastrebarskog već treću godinu za redom organizira besplatan stručni razgled našeg grada. Razgled će se održati ovaj vikend, točnije u subotu 25. veljače. Svi zainteresirani okupiti će se na Strossmayerovom trgu u 15 sati i krenuti u razgled osmišljen na temu „Putevima Ljube Kraljević“.  

Detalje iz bogate jaskanske povijesti svim sudionicima ispričati će Zvjezdana Domladovac uz pomoć kostimiranih likova – Ljube Kraljević i grofa Erdody. Ruta kojom će se grupa kretati u subotu prolazi značajnim točkama vezanim uz temu razgleda te će ukupno trajanje razgleda biti oko sat vremena.

Pozivaju se svi Jaskanci da subotnje poslijepodne provedu kao turist u vlastitom gradu te otkriju zanimljivosti  o Jaski koje nisu znali.

Dodajmo da je prošle subote, 11.2. naš grad posjetilo dvadesetak polaznika tečaja za turističke vodiče Zagrebačke županije. Budući vodiči razgledali su Gradski muzej i galeriju, Bačvarsku zbirku obitelji Golub te uživali u prekrasnom ambijentu gospodarstva Jagunić na Plešivičkoj vinskoj cesti.

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 21°C
  • Djelomična naoblaka
  • Vj. 6km/h IJI
  • Vl. 62%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!