Posjeti Jasku!

Fašnik u Jaski

Fašnik u Jaski

Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Grad Jastrebarsko i ove godine organiziraju manifestaciju ’Fašnik u Jaski’.

Subota, 10.02.

Fašničko ludio započinje ocjenjivanjem najboljeg fašničkog tuluma u ugostiteljskim objektima u Jaski koji su se prijavili na ovo natjecanje.

Nagrade su tri, dvije i tisuću kuna, a biti će dodijeljene u nedjelju na centralnoj manifestaciji na Strossu. 

Stručni ’maskirani’ žiri kojeg će činiti predstavnici Grada i Turističke zajednice, tijekom noći između 23h i 1h poslije ponoći, obići će prijavljene objekte kako bi ocijenili gdje je to najviše maskiranih gostiju, uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajaju se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda/DJ-a i procjenom atmosfere u objektu.

Neka najbolji pobijede!

Nedjelja, 11.02.

Već tradicionalna manifestacija ’Fašnik u Jaski’ započinje raznolikom fašničkom povorkom koja će krenuti u 14.00 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga. U Fašničkoj povorci sudjelovati će i djeca i odrasli.

Na Strossu će biti organiziran program za djecu u sklopu kojeg će animirani likovi Shrek, Fiona i vila najmlađe razveseliti interaktivnim mini discom, a najspretnijeg među njima očekuje i nagrada iznenađenja.

Program za odrasle voditi će legendarni likovi popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli te Šojka i Škanjac koji će ujedno preuzeti ključeve Grada te započeti svoju fašničku vladavinu!

Najbolje maskirana skupina odraslih biti će nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 10.000,00 kn, a osigurali smo i dvije utješne nagrade u iznosu od 2.000,00kn.

Svi oni koji u nedjelju dođu zamaskirani na Stross, moći će besplatno kušati paprikaš (odrasli) i krafne (djeca) te se okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem.

 

PROGRAM:

14:00   Fašnička povorka kreće od hotela do Strossmayerovog trga

14.30   Gruntovčani pozdravljaju sve okupljene te najavljuju program

14:35   Šojka i Škanjac - preuzimanje ključeva grada

14:50   Nastup Shreka, Fione i vile

15:20   Predstavljanje OŠ i odraslih skupina na pozornici

16:00   Suđenje i spaljivanje Fašnika

16:10   Zabavna glazba na Strossu - DJ

16:20 Proglašenje pobjednika fašničkih grupa i pobjednika natjecanja ugostiteljskih objekata za najbolji fašnički tulum

Također, ovim putem obavještavamo građane da će zbog priprema koje su potrebne kako bi se organizirala manifestacija te okupljanja građana i sastavljanja fašničke povorke, Strossmayerov trg biti zatvoren od subote, 10.02.2018. u 17.00 sati do nedjelje, 11.02.2018. u 20.00 sati.

Mole se građani da uklone svoja parkirana vozila sa gradskog trga, zbog nemogućnosti prometovanja u navedeno vrijeme te za razumijevanje, kako bi se manifestacija ’Fašnik u Jaski’ odradila što uspješnije.

Dosta je ozbiljnih tema, pripremite svoje najbolje maske, dođite na Stross i zabavite se uz šarenilo maski!

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • -2°C
  • Vedro
  • Vj. 0km/h JI
  • Vl. 92%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!