Posjeti Jasku!

Fašnik u Jaski

Fašnik u Jaski

Naime, povorka će u 14 sati tradicionalno krenuti od nekadašnjeg hotela, a tulum uz DJ-a na Štrosu počet će već sat vremena ranije, od 13:00 sati. U tih sat vremena, na glavnom gradskom trgu, svi zainteresirani imat će priliku oslikati lice prema svojoj želji, kako bi spremni mogli dočekati povorku te ostale vesele, male i velike jaskanske maske. Šarenu povorku, između ostalih, činit će i kreativni mališani Dječjeg vrtića Radost u pratnji svojih teta, kao i sveprisutne Svetojanske mažoretkinje u pratnji jaskanskih puhačkih orkestara. 

Ovogodišnja tema „Fašnika u Jaski“ je „JaskaExit“, a po uzoru na popularni naziv odvajanja Velike Britanije od Europske unije (Brexit). Na koji način se Jaska u sklopu Fašničke Republike planira odijeliti i postati samostalna saznat ćete u nedjelju u ludoj fašničkoj atmosferi na Štrosu, a kada će Gradonačelnik morati bezuvjetno predati ključeve Grada kraljici tiranije Šojki koja će Jasku pretvoriti upravo u Fašničku Republiku. Fašnik se ni ove godine sigurno neće izvući i biti će osuđen. 

Nadalje, na Štrosu će biti organiziran dječji animacijski program, a program za odrasle vodit će Šojka i Škanjac. Svi oni koji u nedjelju dođu zamaskirani dođu na Štros moći će besplatno osladiti brk uz paprikaš i krafne te se okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem. Za nezaboravan provod i obilje smijeha pobrinut će se fašničke grupe koje ovim putem pozivamo da se prijave te da na vrijeme osiguraju novčanu pomoć za pripremu maski (prvih deset potvrda prijava ostvarit će u iznosu od 500,00 kn), a uvjet je da su maske nove i dosad neprezentirane na Fašniku u Jaski. Najbolje i najkreativnije skupine biti će nagrađene novčanim nagradama u iznosu od 3.000,00, 2.000,00 i 1.000,00 kuna. Organizatori su ove godine osigurali i još 6 nagrada za najkreativnije pojedinačne maske, i to u kategorijama: djeca (do 12 godina) i odrasli, a po 500,00, 300,00 i 100,00 kuna, pa se stoga zaista isplati dobro maskirati i u nedjelju doći na glavni jaskanski trg. 

Također, pozivaju se i jaskanski osnovnoškolci i srednjoškolci da se priključe fašničkoj povorci i obogate je svojim kreacijama!

Za kraj, a nakon fašničkog ludila na Štrosu, tulum se seli na „after party“ u „Haustor Caffe“, u kojem će svi nagrađeni moći iskoristiti poklon konzumacije ove ugostiteljske kuće, a oni ostali dobro se zabaviti u veseloj i domaćoj jaskanskoj fašničkoj atmosferi.

Prijave skupina za Fašnik primaju se u turističkom uredu (Vladka Mačeka 1) ili na broj telefona 6727940 ili na e-mail: info@tzgj.hr  sve do petka, 01. ožujka, a prijavnica se može preuzeti na web stranici Turističke zajednice.

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!