Posjeti Jasku!

Jaskanske vinske svečanosti

Jaskanske vinske svečanosti

Ovogodišnje 26. Jaskanske vinske svečanosti održati će se u razdoblju od 07.09. do 10.09. na jaskanskom Sajmištu, a kao uvertira svečanom otvorenju organizirali smo za vas tjedan zanimljivih događanja od 01.09. do 06.09.!

Kako bi se u naš grad unio duh berbe, vina i podrumarenja, ove će godine glavni gradski trg biti mjesto gdje će mnogi prolaznici moći uživati i sudjelovati u raznim događanjima. Dio Štrosa biti će posebno uređen, a posebno osmišljeni foto kutak bit će podloga za stvaranje mnogih uspomena i fotografija. Vinska priča ove godine započet će 1.9. otvorenim natjecanjem u kuhanju fish paprikaša „Dani vina & riba fina“, već 2.9. slijede „Dani vina & divljač fina“ gdje će se jaskanski lovci natjecati u kuhanju lovačkog paprikaša, a u nedjelju 3.9. slijedi natjecanje u spremanju kotlovine - „Dani vina & kotlovina fina“.  Sva ova događanja počinju u 17 sati na Strossmayerovom trgu.

U ponedjeljak, 4.9. prostor Žitnice u našem predivnom perivoju Erdödy bit će rezerviran za „Pjenušavu radionicu“. Ova radionica stavlja naglasak na pjenušce plešivičkih vinograda kojih ima svake godine sve više. Stručnu prezentaciju i degustaciju jaskanskih pjenušaca voditi će Ivo Kozarčanin, autor više od tisuću članaka o vinu, vinski bloger te autor knjige „Škola vina Bakhova sina“, a zanimljivo je to što je 2016. godine u top 10 hrvatskih pjenušaca uvrstio čak 4 plešivička. Zbog prostora, ulaz je ograničen.

Predvinska priča nastavlja se i u utorak, 5.9. kada će jaskanski mališani glavni gradski trg oslikati berbenim motivima, a u srijedu od 19 sati moći ćete uživati u koncertu Puhačkog orkestra VZG Jastrebarsko, koji je osvojio brončanu nagradu na festivalu mladih glazbenika u Zürichu.

Još mnoga druga događanja u Jaski potražite u programu Jaskanskih vinskih svečanosti koje službeno počinju 7., a traju do 10.9 na Sajmištu. Tih će dana u Šatoru, uz Music attack, nastupiti i tamburaški sastav Od srca do srca, Begini, Psihomodo Pop te Gazde!

Također, u razdoblju od 07.09. – 10.09. na Sajmištu će se održavati i Eko Etno Jaska – obrtničko turistička izložba. 

Program Jaskanskih vinskih svečanosti možete preuzeti na linku:

http://www.jastrebarsko.hr/download/jvs-program-2017_17_08.pdf

Vidimo se na najboljoj fešti u gradu!

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 21°C
  • Vedro
  • Vj. 0km/h Istok
  • Vl. 79%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!