Posjeti Jasku!

Jastrebarsko je druga destinacija po broju ostvarenih dolazaka i noćenja u Zagrebačkoj županiji

Jastrebarsko je druga destinacija po broju ostvarenih dolazaka i noćenja u Zagrebačkoj županiji

Pozitivni rezultati turističkih dolazaka i noćenja u prvih šest mjeseci donose Jastrebarskom odlično pozicioniranje destinacije u Zagrebačkoj županiji, a po broju ostvarenih dolazaka i noćenja bolja je samo Velika Gorica.

 Tako je, u prvih šest mjeseci,  Jastrebarsko posjetilo 11.062 turista, a ostvarilo 13.482 noćenja od čega najveći broj turista dolaze iz Kine, iz ostalih Azijskih zemalja, a potom domoći turisti. U prvih šest mjeseci Jastrebarsko je posjetilo 1.339 domaćih turista, a  9.723 stranih turista. Dok  su domaći turisti ostvarili 1.760 noćenja, a strani turisti su ostvarili 11.722 noćenja.

Gledajući pokazatelj organizacije dolaska, agencijski posjet u Jastrebarskom je ostvarilo ukupno 8.141 turista, a individalni posjet je ostvatilo ukupno 2.921 turista. Prosječno boravak turista u Jastrebarskom iznosi 1,22 dana.

U odnosu na isto razdoblje u 2018. godini,  broj noćenja prati pozitivan trend rasta za 180,25% kao i broj dolazaka za rast od 139%. 

Osmišljavanjem i kreiranjem novih turističkih proizvoda ostvariti ćemo još bolje turističke rezultate u slijedećim razdobljima.

 

Podaci su preuzeti s jedinstvenog sustava prijave i odjave gostiju, eVisitor.

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!