Posjeti Jasku!

Ljeto u Jaski 2017

Ljeto u Jaski 2017

U manifestaciju „Ljeto u Jaski“ ove su godine uključeni raznovrsniji sadržaji nego prethodnih godina: od Festivala „Život i smijeh“ Gradskog kazališta Jastrebarsko preko „Jaska art festivala“ s ponudom majstorskih izvedbi klasične glazbe do prepoznatljivih turističko-ugostiteljsko-zabavnih sadržaja u perivoju dvorca Erdödy i ljetnog kina.

Jaskanski perivoj „udomit“ će niz događanja u nedjelju, 2.srpnja, kada će ljetni dan ispuniti zabava za djecu i odrasle. Tako će mališani moći uživati u gumenom gradu, na penjalicama i vožnji kajacima na jezeru kao i  u jahanju konja, a oni malo veći moći će oprobati svoju vještinu gađanja lukom i strijelom.  Prvi put u Hrvatskoj ovom će prigodom biti predstavljene dvije igre za odraslije posjetitelje: bossabal – teren za odbojku na napuhancima i surf daska – teren na napuhancima za održavanje ravnoteže.

Za sportaše, ali i one  koji se trčanjem bave rekreativno, organizirat će se 6-satni humanitarni maraton u kojem svatko sudjeluje prema svojim fizičkim mogućnostima i želji. Maraton kreće u podne, a poslijepodnevni sadržaji započet će u 15 sati predstavom za djecu „Klaunovska posla“. Od 16 sati bit će otvorena likovna radionica, za koju je osiguran sav potrebni materijal i besplatna je, a vodit će je doc.art. Helena Schultheis Edgeler.

Neizostavna ekipa Crvenog križa i ovaj će put od 17 do 18.30 sati zainteresiranim posjetiteljima mjeriti tlak i šećer u krvi.

Još jedna predstava za  najmlađe previđena je u 18 sati:  na platou ispred Žitnice Daniela Bobinski oživjet će lutke u „Najvećoj tajni“. Nešto kasnije, u 19 sati, Daniela će promovirati svoju slikovnicu „Priča o jastrebu“. Promocija će se održati na otoku u jezeru.

Za završnicu dana predviđen je koncert rock grupe „Zadruga“ koji počinje u 21 sat.

Svemu treba dodati i ponudu domaćih proizvoda proizvođača i izlagača s područja našeg grada i Zagrebačke županije, a neće izostati ni ugostiteljski specijaliteti.

U sklopu „Ljeta u Jaski“  19. kolovoza u perivoju će se održati ljetno kino i time će završiti ovogodišnja manifestacija koju organiziraju Centar za kulturu i Turistička zajednica grada pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog i medijskim pokroviteljstvom Radio Jaske, a financjiski je, drugu godinu za redom, pomaže i Zagrebačka županija.

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 21°C
  • Vedro
  • Vj. 0km/h Istok
  • Vl. 79%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!