Posjeti Jasku!

Nordijsko hodanje, pješačenje i trčanje na Ljetu u Jaski

Nordijsko hodanje, pješačenje i trčanje na Ljetu u Jaski

I ove godine, 30. lipnja 2019., Centar za kulturu Jastrebarsko pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarsko i Zagrebačke županije, a u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Jastrebarskog i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Jastrebarsko organizira „Ljeto u Jaski“.

Povodom navedene manifestacije Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije organizira 1.FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA I PJEŠAČENJA U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI.

Na navedenom festivalu očekuje se veliki broj sudionika te su svoj dolazak najavili klubovi prijatelji iz Samobora, Karlovca, Zagreba, Varaždina i Opatije. Svi sudionici će imati priliku hodati na stazama u tri dužine: 10km, 7km i 3km, te je za njih organiziran i prigodan zabavni program.

Gosti ovog festivala, nakon hodanja, imat će priliku uz turističko vođenje i razgledavanja grada upoznati povijest Jaske. Ova manifestacija se održava u sklopu nacionalnog projekta Živjeti zdravo – hodanjem do zdravlja koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Isti dan će se održati tradicionalni Humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju. Ovaj ultramaraton počinje u 12:00 sati i traje do 18:00 sati, a trči se ili hoda u krugu Parka u dužini od 800 metara. Ova aktivnost nema natjecateljski karakter, a kao i prethodnih godina ima humanitarni predznak, i ove godine svi sudionici će pridonijeti jednom humanom činu, prikupljanju novca za djecu s poteškoćama u razvoju.

Pozivaju se svi zainteresirani hodači, trkači, sportaši i rekreativci da se pridruže ovim događanjima te budu dio ovih sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!