Posjeti Jasku!

Održan besplatan stručni razgled grada povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 2017.

Održan besplatan stručni razgled grada povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 2017.

Turistička zajednica grada Jastrebarskog organizirala je besplatno vođenje po gradu Jastrebarskom, dana 25. veljače 2017.g. te se na taj način uključila u obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča.

Detalje iz bogate jaskanske povijesti svim sudionicima ispričala je Zvjezdana Domladovac uz pomoć kostimiranih likova – Ljube Kraljević i grofa Erdody. Razgledavanje je započelo u 15.00 sati na Strossmayerovom trgu.

Grupa od 30tak zainteresiranih posjetitelja prošetala je središtem Jaske te doznala bitne stvari o pojedinim lokalitetima (kip Obitelji na Strossu, grafit, prva ljekarna u Jastrebarskom, crkva sv. Nikole…) te je sa razgledom završila u parku dvorca Erdody.

Posjetitelje su ispred dvorca dočekali ’Ljuba Kraljević’ i ’grof Erdody’ koji su na taj način uprizorili likove iz romana Janka Matka – Žrtva. ’Ljuba Kraljević’ je prisutnima opisala nošnju u kojoj ih je dočekala, a grof je pričao o lovu te prošlosti dvorca. Također, turisti Jaskanci saznali su pojedinosti o ljubavi između pučanke i grofa.

Odaziv za besplatan razgled grada bio je velik, a svim prisutnima podijeljen je letak ’Šetnja kroz Jastrebarsko’ u kojem se nalazi popis turističkih zanimljivosti koje uz laganu šetnju može obići svaki Jaskanac.

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 21°C
  • Vedro
  • Vj. 0km/h Istok
  • Vl. 79%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!