Posjeti Jasku!

Održano Ljeto u Jaski

Održano Ljeto u Jaski

U organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko i Turističke zajednice grada Jastrebarskog u nedjelju, 02. srpnja održana je turističko-sportsko-zabavna manifestacija Ljeto u Jaski koja je obilovala prepoznatljivim, ali i posve novim sadržajima..

Najmlađi su uživali u gumenom gradu i vožnji mini-kvadova, na penjalicama su iskušavali ravnotežu, a hrabriji su se odlučili i za jahanje konja te za vožnju kajacima po jezeru. Mnogo zanimanja izazvala je surf daska na napuhancima, a prvi put u Hrvatskoj predstavljen je bossabal – odbojkaški teren na napuhancima. Precizno oko i ruku posjetitelji su mogli provjeriti gađanjem praćkom te lukom i strijelom.

Od prve je godine sastavni dio manifestacije je humanitarni 6-satni maraton koji okuplja zaljubljenike trčanja. Organiziralo ga je Društvo za sport i rekreaciju  „Jastreb extreme“,  a sav prihod i ove je godine dodijeljen Inkluzivnom centru za djecu Profectus iz Jastrebarskog.

Popodnevni program za djecu započeo je sa predstavom „Klaunovska posla“ u kojoj je djecu zabavljao dugogodišnji dječji animator i klaun Martin Dimitrov iz Karlovca. Svima koji su se željeli okušati u crtanju na raspolaganju je bio potreban materijal u likovnoj radionici koju je vodila profesorica likovne kulture na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Helena Schultheis Edgeler, doc.art., inače umjetnica internacionalne reputacije.

Najmlađim stanovnicima našega grada bila je namijenjena i lutkarska predstava „Najveća tajna“ jaskanske spisateljice Daniele Bobinski, autorice pjesama i priča za djecu i odrasle, koja je potom predstavila i svoju slikovnicu „Priče o jastrebu“ u romantičnoj atmosferi na otocima u jezeru.

Nedjeljni šetači parkom i ovoga su puta kod ljubazne ekipe Crvenog križa mogli provjeriti kakvi su im krvni tlak i šećer u krvi, a program manifestacije završio je koncertom rock grupe „Zadruga“.

Raznolikosti sadržaja doprinijeli su izlagači na štandovima: Zrinka Rupert sa svojim domaćim sokovima i sirupima, Marica Šalić s kralušima i jaskanska Udruga vizualnih umjetnika „Veduta“ s umjetničkim slikama.

U sklopu „Ljeta u Jaski“  19. kolovoza u perivoju će se održati ljetno kino i time će završiti ovogodišnja manifestacija koja je započela u svibnju četverodnevnim Festivalom „Život i smijeh“ Gradskog kazališta Jastrebarsko i nastavila se u lipnju trodnevnim Jaska art festivalom s ponudom majstorskih izvedbi klasične glazbe.


 

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 21°C
  • Vedro
  • Vj. 0km/h Istok
  • Vl. 79%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!