Posjeti Jasku!

Uspješno održan Fašnik u Jaski 2017.

Uspješno održan Fašnik u Jaski 2017.

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, jučer je održan još jedan Fašnik u Jaski.

Povorka sa dječjim, osnovnoškolskim i odraslim skupinama krenula je u 14.00 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga gdje se odvijao ovogodišnji zabavni fašnički program.

Fašničku povorku su uveličale Svetojanske mažoretkinje te PO DVD Petrovina.

Dječji program započeo je u 14.30 sati uz veseo nastup Else, Ane, Princa i pčelice koji su razveselili devet skupina iz Dječjeg vrtića Radost, među kojima su bile pahuljice, glazbenici, plesačice, piramide zdrave hrane, kuhari, voće, povrće te Afrikanci. Djeca su se posebno zasladila krafnama koje je osigurala TZG Jastrebarskog.

Program za odrasle je započeo vrhunskom zabavom uz neponovljivog Davora Dretara Dreleta, u ulozi voditelja te Šojku i Škanjca koji su zavladali gradom. Zanimljivo kostimirani gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Domagoj Šlat i Stipe Bučar su smijenjeni sa vlasti te su ključeve Grada bezuvjetno morali predati kraljici tiranije Šojki koja je Jasku ubrzo pretvorila u Fašničku Republiku.

Uslijedilo je predstavljanje osnovnoškolskih i odraslih fašničkih skupina.

Prvu nagradu u OŠ konkurenciji osvojila je skupina ,,Vrtni patuljci i ružice 3.B’’ koji su nagrađeni izletom iznenađenja.

Konkurencija među odraslim skupinama bila je velika pa je žiri odlučio da prvo mjesto dijele skupine ,,Tužno plačem, kuću ostavljam’’ i ,,Domagovičke maškare’’. Svaka od skupina dobila je vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00kuna.

Kao i svakoga fašnika, Šojka i Škanjac sudili su onome tko je kriv za sve nevolje koje su se dogodile tokom godine – Fašniku te su ga kako i priliči zapalili!

Ovogodišnji Fašnik je bio odlično posjećen te je privukao brojne maskirane Jaskance na glavnu ulici i Stross gdje se zabava održala sve do mraka.

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 21°C
  • Vedro
  • Vj. 0km/h Istok
  • Vl. 79%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!