Posjeti Jasku!

Vinska radionica o rajnskom rizlingu

Vinska radionica o rajnskom rizlingu

Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Grad Jastrebarskog uoči Dana vina, u prostoru Žitnice u perivoju Erdody, organiziraju događanje pod nazivom „Vinska radionica o rajnskom rizlingu“.

Plešivica daje daleko najbolja vina u Hrvatskoj kad je riječ i o ovoj sorti vina, a među svjetskim ljubiteljima vina slovi kao kraljica bijelih vina i već je nekoliko godina prva na listama najskupljih svjetskih vina.

Na radionici je predviđeno kušanje šest vrsta i to poznatih plešivičkih vinara Jagunić, Robert Braje, Kolarić, Korak, Šember, Tomac i Kurtalj uz popratne komentare i razgovor sa kreatorima tih vina. 

Radionicu će moderirati Ivo Kozarčanin, koji će sve prisutne upoznati sa zanimljivom poviješću ove sorte vina u svijetu (Njemačkoj, odnosno Burgundiji), a i kod nas. Ova sorta vina slovi kao sorta budućnosti u svijetlu globalnog zatopljenja jer daje vina s nježnijim alkoholom pa još dugo neće postati prealkoholna i prejaka, odnosno preteška za uživanje što nekim drugim sortama ozbiljno prijeti.

Radionica je za sve koji se prijave besplatna.

Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj radionici i ugodnom druženju s vinarima i to putem maila: info@tzgj.hr ili na telefon 01 6272 940.

Broj mjesta je limitiran na 50 osoba stoga požurite i osigurajte svoje mjesto u Žitnici, za ponedjeljak 4. lipnja u 19 sati.

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!