Posjeti Jasku!

Što kušati

Plešivički copanjek

Autohtoni slani prhki kolač pripravljen od sastojaka dostupnih u svakom pravom jaskanskom domu izvorni je plešivički specijalitet. Ime je dobio prema riječi ''copati'' što znači umijesiti vješto i brzo!

RECEPT:

Tijesto:

Nadjev:

Zamijesiti tijesto i pustiti ga da odstoji 30 minuta. Za to vrijeme napraviti nadjev. Lim namazati i posuti oštrim brašnom. Razvaljati tijesto. Polovicu tijesta namazati nadjevom, a drugom polovicom tijesta poklopiti i zaviti krajeve da nadjev ne iscuri. Peći oko 40 minuta na 200°C.

Fotogalerija

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 13°C
  • Vedro
  • Vj. 3km/h JZ
  • Vl. 96%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!